Без безпеки в Україні не буде безпеки в Угорщині: у МЗС відповіли на заяви Орбана щодо "боротьби із Зеленським"

Без безпеки в Україні не буде безпеки в Угорщині: у МЗС відповіли на заяви Орбана щодо "боротьби із Зеленським"

У Міністерстві закордонних справ України зазначили з повагою сприймають волевиявлення угорського народу на парламентських виборах у той же час дипломати не лишили поза увагою заяву прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо "боротьби із президентом України Володимиром Зеленським", а на додачу ще й озвучили очікування від офіційного Будапешту. Повідомляє МЗС.

У Міністерстві закордонних справ України з повагою сприймають волевиявлення угорського народу на парламентських виборах.

Водночас у прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана немає жодних підстав стверджувати, що на шляху до перемоги на виборах йому довелося боротися з Президентом України. По-перше, ані Україна, ані її Президент Володимир Зеленський не брали участі в політичній кампанії в Угорщині. По-друге, Президент України щоденно зайнятий набагато більш важливою справою - боротьбою з російською агресією, - наголосили у МЗС.

У дипвідомстві зазначили, що Прем’єр-міністр мав би бути вдячний Президенту України за те, що реальність війни не досягла кордонів Угорщини завдяки героїзму українського народу у стримуванні агресивних дій президента Путіна.

Сподіваємося, що новий мандат дозволить угорському уряду, серед інших першочергових задач, зосередитися на протидії агресивній політиці президента РФ, за наказом якого російська армія скоює звірства проти українського народу, а оприлюднені в день угорських виборів факти російських воєнних злочинів щодо мирного населення, насамперед різанини в Бучі, Ірпіні та Гостомелі, не залишаться непоміченими, - йдеться у заяві відомства.

У МЗС розраховують, що Будапешт чітко засудить ці злочини та перегляне свій підхід щодо допомоги Україні, аби він відповідав нинішнім реаліям, рівню безпекової загрози з боку Росії та рівню звірств російської армії.

Без безпеки в Україні не буде безпеки в Угорщині. Наша держава є Батьківщиною українських угорців, які є невід‘ємною частиною українського суспільства, та чию ідентичність ми високо цінуємо. Маємо спільними зусиллями наближати перемогу над російським злом, аби відновити мир заради українського, угорського та інших європейських народів, - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, що Радбез ООН не збиратиметься 4 квітня на позапланове засідання, як того вимагала Росія — Reuters. Засідання за позивом України проведуть завтра.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу
У МЗС Росії підтвердили, що отримали пропозицію, але заявили, що її все ще розглядають.
Loading...
Load next