Віктор Андрусів звільнився з посад радника голови МВС та керівника ОП

Віктор Андрусів звільнився з посад радника голови МВС та керівника ОП
Причини поки невідомі.

Віктор Андрусів звільнився з посад радника міністра внутрішніх справ України та радника керівника Офісу президента.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Політик не розповів, якою є причина його звільнення та чим він займеться опісля того, як залишить посаду. 

Звільнився з Офісу президента і МВС. Деталі трохи згодом, — зазначив він.

Що відомо про Віктора Андрусіва: 

  • 2006 року Віктор Андрусів став членом всеукраїнської громадської молодіжної організації «Демократичний Альянс» (до 2007 року — Християнсько-демократична молодь України), яка у 2010 році ухвалила рішення про створення політичної партії. Віктор Андрусів був обраний заступником голови партії Демократичний альянс.
  • Заснував та очолював аналітичну структуру партії Інститут Демократичного Альянсу імені Р. Шумана. Відіграв одну з ключових ролей в організації кампанії акцій протесту Демократичного альянсу під Межигір'ям, яка розпочалася у квітні 2013 року, пізніше — у формуванні позиції та координації участі партії у Революції Гідності. Виступав проти укладення опозицією угоди з Януковичем.
  • На початку виборчої кампанії парламентських виборів 2014 року вийшов із Демократичного альянсу. Що стало причиною такого рішення публічно Андрусів не коментував.
  • У березні 2015 року на з'їзді політичної партії Українська платформа «Собор» Віктора Андрусіва обрано заступником голови партії. На цьому ж з'їзді партію перейменовано в Республіканську платформу.
  • З липня 2015 року по лютий 2016 Віктор Андрусів працював заступником Голови Донецької військово-цивільної адміністрації з гуманітарних питань.
  • Пізніше був на призначений на посаду виконавчого директора аналітичного центру Український інститут майбутнього, який створював з нуля. За час його керівництва УІМ увійшов в перелік провідних аналітичних центрів України. 
  • Віктор Андрусів входив до передвиборчого штабу Президента Володимира Зеленського.
  • У 2021 році заснував Київську школу державного управління ім. Сергія Нижного.

З початку російсько-української війни заснував ряд гуманітарних проєктів, зокрема:

  1. «Прихисток» — сайт для пошуку тимчасового житла біженцями (спільно з дружиною Галиною Янченко);
  2. «RecreateUA» — проєкт для архітекторів, які пропонують ідеї відновлення зруйнованих будівель;
  3. «Добробат» — волонтерський проєкт допомоги у відновленні зруйнованих будівель в звільнених містах.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра
Тепер долю міністра будуть вирішувати депутати на засіданні у Верховній Раді.
Міністра МОЗ Максима Степанова відправили у відставку: "за" проголосувало 292 депутата Міністра МОЗ Максима Степанова відправили у відставку: "за" проголосувало 292 депутата
Депутати підтримали подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо звільнення Степанова з посади очільника Міністерства охорони здоров'я - основними причинами відставки є провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильна увага до міністра з боку НАБУ.
Loading...
Load next