МЗС Нідерландів закликає до створення спеціального трибуналу для воєнних злочинів, скоєних в Україні (відео)

МЗС Нідерландів закликає до створення спеціального трибуналу для воєнних злочинів, скоєних в Україні (відео)
Про це заговорили на конференції у Гаазі, до якої віртуально також долучився президент Зеленський.

Міністр закордонних справ Нідерландів заявив у четвер, що західні країни повинні розглянути можливість створення спеціального трибуналу для розгляду воєнних злочинів, скоєних в Україні, щоб запобігти їх безкарності.

Про це повідомляє Sky News, передає ПравдаТУТ News.

Ми, як я це розумію,  повинні заповнити вакуум. Міжнародний кримінальний суд немає юрисдикції, — зазначив Вопке Хекстра після міжнародної конференції щодо можливостей судового переслідування військових злочинців в Україні.

Він зазначив, що справді розглядає можливість створення такого трибуналу.

Ймовірно, це буде непросто, але ми намагатимемося допомогти Україні, де зможемо, — додав міністр закордонник справ Нідерландів.

Президент України також взяв участь у конференції в Гаазі, мета якої – порятунок міжнародного права.

Зауважимо, сьогодні Велика Британія оголосила про пакет допомоги Україні в розмірі 2,5 мільйона фунтів стерлінгів у розслідуванні воєнних злочинів, зокрема сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом.

Також нагадаємо, що допоки у Гаазі відбувалась конференція щодо розслідувань воєнних злочинів в Україні, рашисти продовжували вчиняти нові. Через ракетний удар по Вінниці серед іншого знищено один з медцентрів, а також будинку побуту "Ювілейний". Зараз відомо про щонайменше 21 загиблого.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
ЄСПЛ проведе слухання у справі України та Нідерландів проти Росії (відео) ЄСПЛ проведе слухання у справі України та Нідерландів проти Росії (відео)
За обсягом доказів та кількістю порушень міждержавна справа «Україна та Нідерланди проти Росії» є наймасштабнішою, яку коли-небудь розглядав ЄСПЛ.
Loading...
Load next