Звільнення Баканова та Венедіктової: найважливіші рішення засідання ВР (ОНОВЛЕНО)

Звільнення Баканова та Венедіктової: найважливіші рішення засідання ВР (ОНОВЛЕНО)

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради прийняли низку важливих рішень. Про них повідомляли нардеп від "Голосу" Ярослав Женезняк та нардеп "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

  • Верховна Рада звільнила Івана Баканова з посади голови СБУ.
  • Також Рада звільнила Ірину Венедіктову з посади генпрокурора — "за"проголосували 264 депутати
  • Міністеркою соціальної політики призначили Оксану Жолнович. Раніше вона працювала керівницею Департаменту соцполітики та охорони здоров'я в Офісі Президента.
  • Рада створила ТСК з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час воєнного стану. Головою став депутат від Голосу — Рустем Умєров. 

    Як повідомляє нардеп Гончаренко, ТСК запропонував створити Єрмак. Це стане відповіддю на намагання російської пропаганди створити ілюзію того, що зброя, яка йде з Заходу для України потім продається. 

    Таким чином, Рада буде займатись контролем зброї.

Нагадаємо, Україна офіційно завершила процедуру ратифікації Стамбульської конвенції.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Ляшко - новий міністр МОЗ: Шмигаль офіційно запропонував Раді нового кандидата Ляшко - новий міністр МОЗ: Шмигаль офіційно запропонував Раді нового кандидата
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс подання до Верховної Ради щодо затвердження санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду нового очільника МОЗ, після вчорашнього звільнення Максима Степанова.
Розкол у "Голосі": Железняк та керівництво партії заперечують інформацію про його звільнення Розкол у "Голосі": Железняк та керівництво партії заперечують інформацію про його звільнення
Одинадцять депутатів "Голосу" заявили, що Железняка звільнили з посади голови фракції. Однак, сам ж нардеп спростовує цю інформацію й заявив, що це "не відповідає дійсності".
Відставка Степанова: ексголова МОЗ заявив, що його звільнили за "вибивання грошей на медицину" Відставка Степанова: ексголова МОЗ заявив, що його звільнили за "вибивання грошей на медицину"
Учора, 18 травня, нардепи підтримали подання щодо звільнення Степанова з очільника Міністерства охорони здоров'я - "за" проголосувало 292 депутати.
Loading...
Load next