Відставка Степанова: ексголова МОЗ заявив, що його звільнили за "вибивання грошей на медицину"

Відставка Степанова: ексголова МОЗ заявив, що його звільнили за "вибивання грошей на медицину"
Учора, 18 травня, нардепи підтримали подання щодо звільнення Степанова з очільника Міністерства охорони здоров'я - "за" проголосувало 292 депутати.

Основними причинами відставки були провал кампанії з вакцинації від Covid-19 та пильна увага до міністра Степанова з боку НАБУ. Зокрема ексголова МОЗ в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив, що ініціатором його звільнення виступив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Денис Анатолійович не приховує, що саме він був тією людиною, яка вважає, що я маю бути звільнений. Причому мені було незрозумілим його бажання, тому що мені здається, коли ти працюєш у команді, якщо існують претензії, вони висловлюються в процесі роботи. Так, напевно, я іноді був досить емоційним на нарадах, коли йшлося, наприклад, про якісь гроші на медицину, тут я був безкомпромісний", - заявив Степанов.

За словами ексочільника МОЗ, "вибивання грошей на медицину" сприйняли у Кабміні, як формування власного політичного іміджу й додав, що він почав ще з першого дня своєї роботи говорити про те, що українська медицина катастрофічно недофінансована.

Звільнений міністр також нагадав, що МОЗ подало запит до бюджету-2021 на 296 мільярдів гривень, а отримало лише 161 мільярд гривень.

"Я часто чую, що занадто завзято вибивав гроші на медицину - так, я не підтримував бюджет, який був запропонований на 2021 рік. І я був плюс-мінус правий", - додав Степанов.

Нагадаємо, що учора депутати Верховної ради підтримали звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова, який був призначений на цю посаду в березні 2020 року. Зокрема "за" проголосувало 292 нардепи, при тому, що для ухвалення такого рішення потрібно було лише 226 позитивних голосів.

Читайте також
Ляшко - новий міністр МОЗ: Шмигаль офіційно запропонував Раді нового кандидата Ляшко - новий міністр МОЗ: Шмигаль офіційно запропонував Раді нового кандидата
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс подання до Верховної Ради щодо затвердження санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду нового очільника МОЗ, після вчорашнього звільнення Максима Степанова.
Нардепи зібрали голоси за відставку Степанова Нардепи зібрали голоси за відставку Степанова
Народні депутати зібрали підписи про позачергове засідання Верховної Ради, де розглянуть питання звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я.
Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ
Основними причинами відставки Степанова є провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильну увагу до міністра з боку НАБУ.
Loading...
Load next