Шольц скоротив військову підтримку України (список)

Шольц скоротив військову підтримку України (список)
Попри обіцянки наростити постачання зброї для українців, німецький політик помітно скоротив допомогу. Німецька опозиція вже критикує позицію уряду Німеччини.

Німецький канцлер Олаф Шольц продовжує обіцяти, що постачання зброї в Україну триватиме. Але якщо подивитися на список федерального уряду, то видно, як мало насправді доставляється до Києва. Опозиція говорить про ганьбу. Про це повідомляє Die Welt.

Фото: інфографіка Gie Welt

Видання зазначає, що Шольц продовжує обіцяти, що Німеччина наростить постачання, проте, судячи зі списку від федерального уряду, вони лише скорочуються.

Публічна мова та дії у федеральному уряді явно відрізняються. Це ганьба! - заявив один із лідерів фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Торстен Фрай.

Вперше Берлін опублікував список 21 червня, і з того часу тричі оновлював його. Згідно з цими даними, Україна за останні три тижні отримала всього два постачання - 42 тисячі пайків та 102 неброньовані автомобілі.

Німецька опозиція вже критикує позицію уряду Німеччини.

На думку Торстена Фрая небажання постачати зброю завдає шкоди репутації Німеччини.

Нагадаємо, що HIMARS для України: у Білому домі анонсували, що передадуть більше зброї.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба заявив, що пакет "важких для Росії" санкцій від ЄС вже готовий Кулеба заявив, що пакет "важких для Росії" санкцій від ЄС вже готовий
Наголошується, що ЄС докладе додаткових зусиль для політичної та фінансової підтримки України.
Шольц закликає Росію вжити заходів для послаблення конфлікту в Україні Шольц закликає Росію вжити заходів для послаблення конфлікту в Україні
Канцлер Німеччини Олаф Шольц каже, що напад Росії буде коштувати «високу ціну».
Loading...
Load next