У Міноборони Польщі розповіли, як країна готується до війни з рф

У Міноборони Польщі розповіли, як країна готується до війни з рф

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що його країні потрібна сильна армія, щоб Кремль відмовився від нападу на неї. Повідомляє Wpolityce.pl. 

Ми на передовій, у нас є кордон з Росією, як на півночі, так і, власне, у військовому відношенні, з боку Білорусі, - сказав міністр.

За його словами, цього року Польща отримає ЗРК Patriot, замовлені ще 2018 року, а також установки, ідентичні британській системі Sky Sabre. Крім того, у Польщі є власні системи Thunderbolt. 5 квітня Варшава підписала з американцями контракт на закупівлю 250 танків Abrams M1A2.

Серед європейських країн НАТО ми матимемо найсильніші сухопутні сили, - додав він.

Нагадаємо, що ЄС засудив рішення росії розширити перелік "недружніх" країн.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк
Росія продовжує погрожувати світові ядерною зброєю та все ж може завдати нею удару. Проте, найімовірніше, не по Україні, а по Польщі.
"Польща надасть Україні оборонні боєприпаси", - Голова Бюро національної безпеки Павло Солох "Польща надасть Україні оборонні боєприпаси", - Голова Бюро національної безпеки Павло Солох
Європейські країни продовжують надавати Україні військову підтримку.
Loading...
Load next