"Чудовим варіантом є ваше самогубство": в Україні відповіли на обурливий звіт Amnesty International

"Чудовим варіантом є ваше самогубство": в Україні відповіли на обурливий звіт Amnesty International

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила про те, що українська сторона порушує міжнародне гуманітарне право, адже «українські військові наражають на небезпеку мирне населення, розміщуючи техніку та озброєння в житлових районах». Втім подібні заяви лише підігрують рф, яка прагне послабити західну допомогу Україні.

На таке розслідування уже відповіла низка міністрів та політиків, зокрема радник голови ОПУ Михайло Подоляк: 

 Життя людей для України є безумовним пріоритетом, саме тому ми проводимо евакуацію мешканців прифронтових міст. росія докладає максимум зусиль, щоби дискредитувати ЗСУ та зірвати постачання зброї, використовуючи всю мережу своїх агентів впливу. Шкода, що така організація, як Amnesty, бере участь у цій кампанії з дезінформації та пропаганди. 

Крім цього, радник міністра оборони України Копитько додав, що Amnesty закриває очі на те, що буде з мирними мешканцями, якщо в України не буде армії та можливості оборонятися:

Нам прямим текстом кажуть: чудовим варіантом є ваше самогубство. Є певні правила, яких агресор не дотримується. Демонстративно. При цьому від жертви агресії вимагають строгого виконання всіх букв без урахування контексту. На практиці це – самогубство.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба також висловив своє обурення. Він вважає доповідь Amnesty International несправедливою:

Я розумію, що на критику Amnesty скаже: “Так ми ж критикуємо обидві сторони конфлікту”. Але така поведінка Amnesty – це не про пошук і донесення світові правди, це про створення фальшивого балансу між злочинцем і жертвою”, – зазначив Кулеба, закликавши правозахисників “припинити створювати фальшиву реальність”, де у них “усі в чомусь трохи винні.

 Заступниця голови Міноборони Ганна Маляр своєю чергою наголосила, що такі дослідження не враховують низку факторів, наприклад те, що росіяни використовують тактику захоплення та утримання населених пунктів.

Поки ми чекатимемо російського ворога в полі, як це іноді дехто нам радить, росіяни просто займуть усі наші будинки. Тому українські міста та села зміцнюються та обороняються від міжнародного злочинця, від держави-злочинця, якою є РФ, і загарбника, - пояснила Маляр.

Вона зазначила, що за принципом досягнення найбільшої ефективності відбувається розміщення підрозділів протиповітряної оборони для прикриття неба над населеними пунктами.

Коли у тексті про дії українських Збройних сил під час війни немає аналізу дій ворога, це схоже дослідження дій жертви без урахування дій озброєного ґвалтівника, тобто отримати об'єктивні висновки за такого підходу просто неможливо, - наголосила Маляр.

Нагадаємо, "Червоний Хрест" заявив, що не гарантував безпеку українських полонених.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
"Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил "Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков ознайомився з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі Операції об’єднаних сил в рамках поїздки до району проведення ООС.
ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель
Таке рішення у ЄС ухвалили на тлі загострення на Сході країни.
Спроба вторгнення РФ у Харків стане початком великомасштабної війни – Зеленський Спроба вторгнення РФ у Харків стане початком великомасштабної війни – Зеленський
Скажуть, що захищають російськомовне населення - це російський привід для вторгнення.
Loading...
Load next