"Розкол" між Зеленським і мерами великих міст — чергова пропаганда та фейк від рф

"Розкол" між Зеленським і мерами великих міст — чергова пропаганда та фейк від рф

На ранок 5 серпня російські ЗМІ продовжили поширювати дезінформацію, маніпуляції та фейки щодо війни російської федерації проти України.

Їх традиційно зібрав і спростував Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони (РНБО) в Telegram.

Приклад №1

Російські ЗМІ з посиланням на The Washington Post повідомили про нібито розкол між президентом Володимиром Зеленським та мерами великих міст України.

"Очільники міст підозрюють Київ у спробах відсунути регіони на другий план, зберегти контроль над мільярдами доларів міжнародної допомоги, а також послабити політичних опонентів". Це – дезінформація.

Приклад №2

Міноборони рф заявило, що у лабораторії медичного центру "Фармбіотест" у Рубіжному Луганської області "виявили документи", які нібито підтверджують, що на українських громадянах випробовували незареєстровані фармпрепарати американських та європейських компаній. Це – фейк.

Приклад №3

Представники російського посольства у Вашингтоні заявили, що "влада Сполучених Штатів Америки звинуваченнями про "нібито" скоєння збройними силами рф воєнних злочинів прагне спотворити справжній стан справ і цим виправдати свої провокаційні дії щодо накачування Києва озброєннями". Це – маніпуляція.

Нагадаємо, раніше Зеленський призначив нового очільника Херсонської ОДА.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони "Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони
За його словами, необхідно у максимально стислі терміни завершити процес формування Командування Сил територіальної оборони ЗСУ.
"Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією "Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією
Олексій Данілов заявив, що Україна готова до посилення охорони свого кордону через військові дії держави-агресора.
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next