росія звинувачує Україну в тероризмі, щоб очорнити перед Заходом та зміцнити підтримку війни всередині країни – NYT

росія звинувачує Україну в тероризмі, щоб очорнити перед Заходом та зміцнити підтримку війни всередині країни – NYT

Багато років росія поширювала дезінформацію про необхідність «викорінити нацизм» в Україні. А вже тепер у москві стверджують, що «борються з тероризмом» і неправдиво звинувачують Україну в плануванні теракту з використанням «брудної бомби» та наміру зруйнувати греблю.

The New York Times з посиланням на офіційних осіб та дослідників пише, що така зміна спрямована на те, щоб зміцнити підтримку війни всередині росії, а також очорнити Україну на Заході та підірвати надання військової підтримки.

Здається, тепер вони вирішили, що це є контртерористична операція. Замість того, щоб представляти це як щось антинацистське чи антисатаністське, вони представляють це контртерористичною операцією, – сказав Кайл Волтер, який очолює спеціальну групу у стартапі Logally, що допомагає урядам та бізнесу протистояти дезінформації

За словами американських офіційних осіб, розповіді про боротьбу з тероризмом є частиною широких пропагандистських зусиль, щоб змусити росіян почуватися більш залученими у війну.

Кремль, який почав називати свою війну проти України народною війною, намагається переконати громадськість у тому, що цей конфлікт не війна через вибір москви, а екзистенційна боротьба за порятунок країни.

За словами американських та європейських офіційних осіб, російські офіційні особи використали дезінформацію про атаки з використанням «брудних бомб», щоб розпалити гнів російського народу проти України.

Схоже, що ці інформаційні операції не вплинули на позицію Заходу, натомість, інформація в мережі про можливість теракту з використанням «брудної бомби» набрала популярності в росії.

За даними FilterLabs, який відстежує суспільні настрої в рф та інших країнах, цього тижня спостерігається сплеск дискусій про «ядерний тероризм» з боку України. У своїх обговореннях росіяни прирівняли плани України до погроз Усами бен Ладена на адресу США та заявляють, що Вашингтон має припинити підтримку.

Джерела – це переважно прокремлівські сайти. Але це повторюють деякі незалежні ЗМІ, які намагаються спростувати це, – наголосив виконавчий директор FilterLabs Джонатан Тойбнер.

Використання дезінформації та пропаганди є важливою частиною стратегії путіна, зазначає видання. Перед вторгненням росія просувала різні хибні наративи про Україну, а деякі зі звинувачень використала як привід для початку війни.

Видання пише, що офіційні особи США розходяться в думках щодо того, чи справді росія вірить у наявність «брудної бомби» в України, чи це привід для виправдання жорсткіших дій.

Ви можете зосередитися безпосередньо на «брудній бомбі», але я думаю, що це є ширшою тенденцією. Росія просуває ідею про те, що Україна є терористичною державою, – додав Волтер.

Нагадаємо, що МЗС рф видало фото зі Словенії 10-річної давнини за підготовку Україною "брудної бомби".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Черговий фейк для дестабілізації ситуації (відео)
У СБУ повідомили, що ні силовики, ні поліцейські такої інформації не поширювали. Подібними повідомленнями хочуть загострити ситуацію на мирних територіях.
Україна залишається відданою Женевській конвенції: у МЗС відреагували на фейк від Росії Україна залишається відданою Женевській конвенції: у МЗС відреагували на фейк від Росії
Війна Росії проти України триває тридцять сім днів.
Loading...
Load next