Найближчим часом удару по Кримському мосту не буде, — генерал Маломуж

Найближчим часом удару по Кримському мосту не буде, — генерал Маломуж

Збройні сили України найближчим часом навряд чи завдаватимуть ударів по Кримському мосту.

Про це заявив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж.

По-перше, звичайно, він дуже захищений, нейтралізувати його складно. Це не Антонівський міст, по якому ми можемо наносити системні удари. Для того, щоб нейтралізувати Кримський міст, щоб зруйнувати його, потрібні дуже великі і бойові засоби і засоби придушення системи ППО, які там розгорнула росія, - говорить Маломуж.

За прогнозом генерала, Кримський міст все ж буде в перспективі ціллю для ЗСУ. Це відбудеться у разі проведення масштабного наступу на Херсонському та Запорізькому напрямках, коли руйнуватимуться ворожі штаби, склади та мости. Тоді з'явиться перспектива оточення росіян на Півдні - це стане вирішальною фазою нашого успіху.

І для того, щоб перекрити постачання озброєнь і техніки ворога, а тим більше створити паніку, це буде найважливішим фактором. Він буде грати як військову роль - недопущення поповнення резервів російської армії, так і, головне, морально-політичну, тому що загальна паніка і серед військових, і серед мирного населення, звичайно, призведе до серйозних змін у свідомості росіян. Це може викликати масову втечу з Криму як військових, так і цивільних, що підтримують росію, - прогнозує він.

В даний час у військовому і стратегічному плані гострої необхідності в руйнуванні Кримського моста генерал не бачить.

Нагадаємо, раніше Повітряні сили ЗСУ підтвердили знищення 9 ворожих літаків у Криму.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото) У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото)
Німецькі ЗМІ опублікували кадри польового табору російських військ в окупованому Криму.
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Loading...
Load next