"Загроза ядерній безпеці відсутня": головні заяви на Засіданні Радбезу ООН щодо ЗАЕС

"Загроза ядерній безпеці відсутня": головні заяви на Засіданні Радбезу ООН щодо ЗАЕС
Натомість у Дердепі США заявили, що саме Росія несе повну відповідальність за всі можливі ризики на ЗАЕС.

Учора в Нью-Йорку відбулося засідання Ради Безпеки ООН, яке скликали на запит Росії через буцімто  обстріли ЗАЕС  з боку українських військових. 

Головні заяви учасників процитували у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає ПравдаТУТ News.

 Так, генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що загроза ядерній безпеці на Запорізькій АЕС на цей момент відсутня, але ситуація може змінитися будь-якої миті. Також він озвучив готовність очолити місію на ЗАЕС для посилення її безпеки.

 Постпред КНР при ООН Чжан Цзюнь закликав Росію та Україну сісти за стіл переговорів через ситуацію навколо ЗАЕС.

Натомість у Державному департаменті США заявили, що саме Росія несе повну відповідальність за всі можливі ризики на ЗАЕС. США підтримали заклики до створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС.

Постпред Росії в ООН Небензя звинуватив ЗСУ в обстрілах АЕС. Свою заяву він прокоментував так: "Росія не має підстав обстрілювати ні самих себе, ні станцію, ні Енергодар". Він додав, що РФ готова сприяти місії МАГАТЕ і зробить все, щоб вона відбулась до кінця серпня.

Своєю чергою постпред України в ООН Сергій Кислиця заявив, що уникнути ядерної загрози можливо лише за умови виведення російських військ з території України і відповідно передавши Запорізьку АЕС під управління України.

 росія має дозволити МАГАТЕ забезпечити місію негайно і без будь-яких умов. Розмінуйте об‘єкти ЗАЕС. приберіть своїх військових, а також відведіть свою зброю. Досить вже ігор, – сказав постпред України при ООН Сергій Кислиця у зверненні до постпреда РФ Небензі.

Нагадаємо, учора окупанти знову обстріляли Запорізьку АЕС, було зафіксовано п'ять прильотів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
США закликали росію залишити ЗАЕС та встановити 10-кілометрову демілітаризовану зону США закликали росію залишити ЗАЕС та встановити 10-кілометрову демілітаризовану зону
В заяві Держдепу США засуджено дії росії на ядерних об'єктах України та ядерний шантаж, якому піддається Україна та весь світ.
Путін звинуватив США у організації Євромайдану в Україні Путін звинуватив США у організації Євромайдану в Україні
Президент Росії Володимир Путін назвав Євромайдан "українською трагедією" та звинуватив США в організації Революції Гідності й "антиконституційного озброєного перевороту" в Україні.
Росія порівняла гасло "Слава Україні!" з нацистським "Heil Hitler" (фото) Росія порівняла гасло "Слава Україні!" з нацистським "Heil Hitler" (фото)
Міністерство закордонних справ Росії ніяк не заспокоїться через нову патріотичну форму Збірної України з футболу для Євро-2020. Цього разу гасло "Слава Україні!" росіяни порівняли із нацистським привітанням.
Loading...
Load next