"Відповідальність росіян за воєнні злочини буде невідворотною" - Резніков

"Відповідальність росіян за воєнні злочини буде невідворотною" - Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков ініціював звернення до країн-учасниць формату «Рамштайн» з проханням делегувати експертів з військової юстиції, фахівців з протидії воєнним злочинам. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Відповідальність росіян за воєнні злочини буде невідворотною, – заявив Резніков.

Мета ініціативи – утворити міжнародні групи, які допомагатимуть з роботою по конкретних кейсах російських воєнних злочинів в Україні, а також аналізуватимуть практичні аспекти покарання за воєнні злочини, вчинені під час війни, що містить багато гібридних елементів.

Переконаний, що притягнення злочинців до відповідальності має стати частиною спільних зусиль міжнародної коаліції, яка протидіє російській агресії. Саме тому я ініціюю звернення через наше Міністерство закордонних справ до країн-учасниць Ukraine Defence Contact Group (відома в Україні як формат «Рамштайн») з проханням делегувати експертів з військової юстиції, фахівців з протидії воєнним злочинам, – повідомив міністр.

Міністр зазначив, що важливою складовою протидії воєнним злочинам має стати демонстрація, що покарання буде невідворотним і не обмеженим в часі. І передусім це стосується не рядових виконавців, а осіб, які віддають накази, заохочують чи виправдовують злочини.

Резніков додав, що координація у сфері покарання російських злочинців може стати важливим доповненням роботи з надання допомоги зброєю.

Так само я вже звернувся через наше МЗС до Президента Європейського суду з прав людини Роберта Спано щодо необхідності інтерпретації статей 2 та 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод з урахуванням сучасних умов та обставин жахливих злочинів російської федерації проти українських військовополонених. Зокрема, у контексті розгляду конкретної справи українських військовополонених, рішення за яким може стати дороговказом під час розгляду інших справ. Юридичний фронт має послати кремлю та усім причетним до агресії проти України чіткий сигнал, що вислизнути чи сховатися не вийде, – зазначив Резніков.

Він також нагадав про спільну заяву Сил оборони, щоб привернути увагу світу до становища українських військовополонених, передусім – захисників і захисниць Маріуполя.

Нагадаємо, що "росіяни у футболках СРСР і з літерою Z не мають вештатися іноземними пляжами" – Кулеба.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next