Відповідальність російських загарбників за злочини в Україні неминуча, - Монастирський (відео)

Відповідальність російських загарбників за злочини в Україні неминуча, - Монастирський (відео)

В етері британського телеканалу новин Sky News міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів про фіксацію та розслідування воєнних злочинів рф в Україні, а також міжнародну підтримку в цьому напрямі.

За час широкомасштабної війни Національна поліція України розпочала понад 26,8 тис. кримінальних проваджень за фактами злочинів, вчинених військовослужбовцями рф та їх пособниками.  

Ми вже згадували злочини в Бучі, Гостомелі, але я переконаний, що ще більше на нас чекає фіксація в Маріуполі, Волновасі, Сєвєродонецьку, тих містах, які сьогодні знаходяться під окупацією та будуть деокуповані згодом, - розповів очільник МВС.

Чим більше українці будуть відтісняти росіян, тим більше відкриється правди про воєнні злочини окупантів.

Це ті злочини, які вчиняє політичне керівництво російської федерації, направляючи війська та дозволяючи їм скоювати зґвалтування, вбивства дітей та вбивства цивільних загалом, - пояснив міністр.

Варто зазначити, що у розслідуванні воєнних злочинів рф усі правоохоронні органи України працюють за спільним алгоритмом. Значну допомогу в цьому питанні надають міжнародні партнери, які забезпечують сервери, технічні засоби, відео- та фотофіксацію, пристрої для дистанційної передачі інформації тощо.

  • За результатами спільних домовленостей США надали спеціальне мобільне обладнання, за допомогою якого формується профіль ДНК, що полегшує ідентифікацію загиблих.
  • Франція направила мобільну лабораторію і експертів-генетиків. Також ми отримали фахову підтримку від спільних груп з Литви та Словаччини на деокупованих територіях.
  • ФРН передало для потреб нашої експертної служби технічну допомогу на загальну суму близько 1,25 мільйона євро, що є вагомим внеском у розслідування такого роду злочинів.

Переговори з міжнародними партнерами тривають.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС
Після звільнення Арсена Авакова, місце глави МВС може зайняти "слуга народу" Денис Монастирський. Зокрема, Шмигаль вже вніс подання щодо його кандидатури у Верховну Раду.
"Слуга народу" Монастирський видав Киві довідку про "важливість" його дисертації "Слуга народу" Монастирський видав Киві довідку про "важливість" його дисертації
Президент Зеленський запропонував народного депутата від своєї партії "Слуга народу" Дениса Монастирського на посаду очільника Міністерства внутрішніх справ, після звільнення Арсена Авакова.
"Не один щур у владних кабінетах": голова партії "Голос" розкритикувала кадрову політику Зеленського "Не один щур у владних кабінетах": голова партії "Голос" розкритикувала кадрову політику Зеленського
За словами Рудик, реакція президента на ситуацію з Гогілашвілі була трохи запізнілою.
Loading...
Load next