Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео)

Новий очільник МВС Монастирський планує "розділити" міністерство (відео)
Верховна Рада призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ. За прийняття відповідного рішення проголосував 271 народний депутат.

Новий міністр внутрішніх справ "слуга народу" Денис Монастирський вирішив зникнути з інформаційного поля на місяць, щоб краще ознайомитися зі своїми обов'язками та завданнями.  Також новопризначений очільник планує "розділити" підпорядковане йому міністерство.

Про це в ефірі програми "Велика п'ятниця" на телеканалі "Україна 24" повідомив глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

У нього є цікаві ідеї та напрацювання, концепції, які він хоче втілити. Але він вирішив, сьогодні мені сказав, умовно, на місяць зникнути з інфополя для того, щоб, по-перше, провести аудит того, що є, які є напрацювання, і вийти через місяць з пресконференцією, де він все розповість, чим буде займатися, коли він бачить втілення якихось програм для того, щоб ми потім як парламент могли його контролювати, - заявив "слуга народу" Арахамія.

 Зокрема, глава фракції "Слуга народу" зазначив, що одним з головних завдань, що стоять перед Монастирським, є розділення Міністерства внутрішніх справ: "У нас як у правлячої коаліції є план інституційний щодо отого, що такі великі міністерства треба розбивати на декілька інстанцій – Нацгвардія має бути роз'єднана з поліцією, і прикордонна служба також".

Нагадаємо, що 13 липня міністр внутрішніх справ Аваков офіційно подав заяву на звільнення. Арсен Аваков був єдиним міністром, який прийшов після зміни влади в Україні 2014 року та працював ще за часів Порошенка і не втратив своєї посади. Згодом стало відомо, що президент України Володимир Зеленський особисто пропонував Авакову подати у відставку.

Згодом Давид Арахамія повідомив, що Арсен Аваков, який пішов у відставку з поста глави МВС, вже восени може повернутися в Кабінет міністрів на посаду віцепрем'єра.

Читайте також
Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС
Після звільнення Арсена Авакова, місце глави МВС може зайняти "слуга народу" Денис Монастирський. Зокрема, Шмигаль вже вніс подання щодо його кандидатури у Верховну Раду.
Зеленський пропонує "слугу народу" Монастирського на посаду очільника МВС (відео) Зеленський пропонує "слугу народу" Монастирського на посаду очільника МВС (відео)
Після написання заяви на звільнення Арсена Авакова, Зеленський вже почав шукати тих хто міг би замінити ексміністра на посаді. Так, новим очільником МВС зовсім скоро може стати "слуга народу" Денис Монастирський.
Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра
Тепер долю міністра будуть вирішувати депутати на засіданні у Верховній Раді.
Loading...
Load next