Столенберг закликає інші держави надавати більше зброї та більше боєприпасів для України

Столенберг закликає інші держави надавати більше зброї та більше боєприпасів для України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав західні країни швидше надати Україні більше зброї для повернення окупованих росією територій, включаючи окупований з 2014 року півострів Крим. Про це повідомляє Newsweek у вівторок, 23 серпня.

Виступаючи на саміті Кримської платформи, Столтенберг попередив, що попереду в України та її союзників по НАТО сувора зима, що вимагає продовження підтримки Києва, незважаючи на витрати.

Наближається зима, і буде важко. Те, що ми бачимо зараз, – це війна на виснаження. Це битва заповітів і битва логістики. Тому ми повинні підтримувати нашу підтримку України на довгострокову перспективу, щоб Україна взяла гору як суверенна незалежна держава, – підкреслив політик.

Столтенберг додав, що активно взаємодіє з лідерами держав, щоб закликати їх швидше надавати більше зброї та більше боєприпасів.

Своєю чергою прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав світових лідерів не дозволити володимиру путіну повторити ситуацію з анексією Криму в інших частинах України.

Про це повідомляє The Guardian.

Борис Джонсон зазначив, що Велика Британія продовжуватиме підтримувати Україну військовою, гуманітарною, економічною та дипломатичною підтримкою, поки росія “не припинить цю повномасштабну війну та не виведе свої сили з усієї території України”.

Також він додав, що президент рф володимир путін планує зробити з іншими частинами України, фактично з усією Україною те, що він зробив з тимчасово окупованим Кримом.

Путін готував ще більше анексій і нових псевдореферендумів в Україні, – сказав Борис Джонсон.

Окрім того, він закликав ніколи не визнавати анексію росією Криму або будь-якої іншої української території.

Нагадаємо, раніше хакери зламали російський «Перший канал», де показали український Крим.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео) 5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео)
24 січня США та НАТО оголосили про готовність збільшити свої сили у Східній Європі.
Loading...
Load next