В Америці більше не бояться, що військова допомога Україні спровокує рф, — ЗМІ

В Америці більше не бояться, що військова допомога Україні спровокує рф, — ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена озброює Україну тим, що може завдати серйозної шкоди російським військам. На відміну від початку вторгнення рф, американська влада не стурбована реакцією Кремля. Про це пише американське видання The Hill, передає "Фокус".

Журналісти зазначають, що за останні кілька місяців Вашингтон докладно розповідав про передачу нових безпілотників, потужніших ракет і смертоносних ракетних систем на мільярди доларів. Явна підтримка дуже відрізняється від перших днів повномасштабної війни росії проти України, коли США не наважувалися перерахувати, що саме прямує до країни, щоб не попередити і не викликати гнів москви.

Однак усе змінилося завдяки тому, що Кремль не зміг втілити свої погрози.

Згодом адміністрація усвідомила, що може надати українцям більшу, боєздатну, далекобійну та важку зброю, а росіяни ніяк не відреагували, — розповів колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

За його словами, росію ніхто не провокував, а адміністрація США із самого початку турбувалася з цього приводу. Проте страх спровокувати росіян зменшився.

The Hill пишуть, що зміна настроїв США частково пов'язана з тим, що Україна перевершила всі очікування міжнародної спільноти, яка вважала, що Київ у лічені дні буде окупований росією.

Думаю, адміністрація змінила підхід у тому, як вона говорить про надану допомогу, тому що природа війни змінилася, — сказав Нейтан Селс, колишній заступник Держсекретаря з питань громадської безпеки, демократії та прав людини.

Крім того, останні розвідувальні дані свідчать, що рф гостро відчуває вплив західних санкцій. А російські війська втрачають силу через виснажуючу їхню війну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Британія суттєво розширює програму навчання українських військових.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Це вже не просто про Україну та Росію", — Байден звернувся до Путіна (відео) "Це вже не просто про Україну та Росію", — Байден звернувся до Путіна (відео)
Байден наголосив, що дипломатія залишається єдиним варіантом подолання кризи, і закликав Росію до співпраці. 
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео) Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео)
Проте американський лідер запевнив, що шлях дипломатії і повернення за стіл переговорів все ще можливий.
Loading...
Load next