Переговори з росією наразі неможливі - Зеленський

Переговори з росією наразі неможливі - Зеленський

Переговори з рф неможливі, адже російська сторона не може сформулювати жодних адекватних позицій. Сказав президент України Володимир Зеленський, під час панельної дискусії на 17-й зустрічі Ялтинської європейської стратегії "Україна на захисті нашої спільної свободи".

Ми хочемо закінчити війну, але змінився простір, можливості. Суспільство не хоче говорити з терористами. Хоча навіть із терористами можна спілкуватися, бо вони знають, чого хочуть, – сказав Зеленський.

Він наголосив, що у випадку з російською стороною немає впевненості в тому, що вони дотримуватимуть своїх обіцянок.

Я вважаю, що не будуть. Ніхто не вірить. Вони нерукостислі, – сказав президент України.

Зеленський зауважив: спочатку потрібно, щоб рф покинула українські території та перестала поводитися як терорист, який почав повномасштабну війну проти нашої країни. Тоді можна буде говорити про дипломатію.

Щоб ми могли відкрити з ними дипломатичний коридор, вони мають показати політичну волю, що вони готові віддати назад чужу землю. Тоді ми можемо говорити принаймні про якісь коридори, які відкривають ті чи інші дипломатичні кроки, – додав глава держави.

Нагадаємо, що "Наступний план путіна – поставити Україну на коліна через брак фінансових ресурсів", - прем'єр Польщі Моравецький.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next