Успішний контрнаступ ЗСУ та відступ військ рф підриває репутацію путіна, — NYT

Успішний контрнаступ ЗСУ та відступ військ рф підриває репутацію путіна, — NYT

Розгром України російських військ цими вихідними створює новий вид політичного виклику для президента рф путіна, адже це підриває імідж компетентності та могутності, над створенням якого він працював два десятиліття.

Про це пише New York Times, передає ПравдаТУТ News.

У неділю російські військові продовжили відступ із позицій на північному сході України, які вони займали місяцями. У репортажах державного телебачення відступ називали ретельно спланованою «операцією перегрупування», вихваляючи героїзм і професіоналізм російських військ.

Але це начебто "позитивне" повідомлення мало чим пом’якшило гнів серед росіян через відступ їхніх військ і те, як Кремль впорався з ним. І це навряд чи затьмарювало скруту, в якій зараз опинився пан Путін, керуючи шестимісячною війною проти дедалі активніших українців та російського населення, яке, здається, не готове до жертв, яких може принести ескалація конфлікту.

Сила — єдине джерело легітимності Путіна. А в ситуації, коли виявиться, що в нього немає сил, його легітимність почне падати до нуля, — сказав у телефонному інтерв’ю Аббас Галлямов, колишній спічрайтер путіна, який зараз є політичним консультантом і живе в Ізраїлі.

Ба більше зараз Рамзан Кадиров, лідер Чечні на півдні Росії, який направив тисячі власних військ в Україну, звинуватив російських військових у тому, що вони зробили «помилки» та не змогли пояснити відступ громадськості. 

Сергій Миронов, лідер пропутінської партії в парламенті, розкритикував владу за святкування щорічного Дня міста Москви цими вихідними, опублікувавши у Twitter:

Не може бути і не повинно бути, щоб наші хлопці сьогодні гинули, а ми вдавали, що нічого не відбувається!

"Через якісь невідомі нам помилки втрачається контроль над політичними процесами": заявив у соцмережах прокремлівський аналітик, який часто виступає на державному телебаченні, Сергій Марков.

 Я вам гарантую, що ця плутанина не триватиме довго. Але зараз це безлад.

Нагадаємо, за минулу добу ЗСУ звільнили 20 населених пунктів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані
Президент України заявив, що він має намір зустрітись із Володимиром Путіним у Ватикані. Адже це, на його думку, ідеальне місце для діалогу про мир.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Loading...
Load next