Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму

Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.

У Міністерстві закордонних справ України попередили Лукашенка, якщо хоча б один літак Білорусі опиниться на території окупованого Криму ㅡ Україна введе санкції. Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова у коментарі виданню "Укрінформ".

Вона наголосила також й на тому, що Україна зафіксувала для себе висловлювання самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка, який не виключив відкриття авіарейсів до окупованого Криму.

Ми діятимемо миттєво проти будь-яких спроб легітимізувати окупацію Криму Росією, проти будь-яких намагань нав'язати контакти з "ЛНР" чи "ДНР". І якщо хоч один літак білоруської авіакомпанії опиниться на території окупованого Криму, санкції будуть неминучі з усіма негативними наслідками, - заявила Джапарова.

Зокрема за словами Еміне Джапарової, провокаційні заяви Олександра Лукашенка щодо звернення по допомогу до Путіна із врегулюванням цього питання є емоційною реакцією самопроголошеного президента Білорусі на відповідь України щодо примусового приземлення літака Ryanair в аеропорту Мінська, а також щодо подальшого наступу білоруської влади на опозицію, свободу слова та арешт білоруського опозиціонера Романа Протасевича.

Посадовиця також підкреслила, що влада Білорусі перетнула червону лінію не лише щодо своїх громадян, але й громадян інших країн та міжнародного права й заявила, що такі дії не можуть залишатися без відповіді.

Нагадаємо, що 23 травня за наказом Лукашенка була здійснена вимушена посадка у Мінську літака авіакомпанії Ryanair, який прямував за рейсом "Афіни – Вільнюс". В той час на борту літака перебував колишній редактор опозиційного телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич, якого згодом було затримано.

Згодом Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.

Читайте також
У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що ситуація із вимушеною посадкою у Мінську літака авіакомпанії Ryanair має всі ознаки операції спецслужб Російської Федерації.
Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі
Олександр Лукашенко звинуватив українську владу в підготовці бойовиків, яких нібито вона направляє до Білорусі.
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
Loading...
Load next