Німецька зброя відіграла вирішальну роль в успіхах ЗСУ – Шольц

Німецька зброя відіграла вирішальну роль в успіхах ЗСУ – Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що саме німецька зброя відіграла вирішальну роль в успішному контрнаступі української армії. Повідомляє Politico.

Можна сказати, що та сама зброя, яку Німеччина надала Україні, має вирішальне значення для розвитку конфлікту на сході України, – сказав Шольц.

Канцлер зазначив, що Німеччина незабаром передасть Україні зенітно-ракетний комплекс IRIS-T. За його словами, це  "сучасне обладнання, яке не використовує навіть Бундесвер".

Але Шольц знову відкинув постачання в Україну танків "Леопард" і бойових машин "Мардер". Він заявив, що такі кроки мають бути погоджені між союзниками і жодна інша країна не спрямовує в Україну західні бойові танки.

Позиція всього німецького уряду – всіх його членів і партій, які його підтримують, як і раніше, полягає в тому, що не буде жодних односторонніх дій Німеччини, – сказав Шольц.

Нагадаємо, що Зеленський відвідав деокупований Ізюм (фото).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю
Раніше повідомлялося, що Німеччина виключає можливість поставки летальної зброї Україні, оскільки в країні діє заборона на експорт зброї в кризові регіони.
Посол України закликав Німеччину переглянути питання постачання зброї Посол України закликав Німеччину переглянути питання постачання зброї
Відмова від постачання "дуже розчаровує" зауважив посол.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Loading...
Load next