"Ніколи, ніколи, ніколи": Байден заявив, що США не визнають анексію українських територій

"Ніколи, ніколи, ніколи": Байден заявив, що США не визнають анексію українських територій

Президент США Джо Байден наголосив, що Сполучені Штати ніколи не визнають спроби росії анексувати територію України. Пише Голос Америки.


Я хочу чітко заявити про це. Сполучені Штати ніколи, ніколи, ніколи не визнають претензій росії на суверенну територію України, - сказав Байден.


На зустрічі з лідерами країн Тихоокеанських островів у Вашингтоні у четвер обговорили прецедент спроби анексії українських земель.

Так звані референдуми були фікцією, абсолютною фікцією. Результати були сфабриковані у москві. Справжня воля українського народу проявляється щодня, коли (люди) жертвують своїм життям, аби врятувати народ та зберегти незалежність своєї країни - сказав він.

Напад росії на Україну у переслідуванні імперських амбіцій путіна є кричущим порушенням Статуту ООН та основних принципів суверенітету та територіальної цілісності погрозливо додав президент США.

Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав інсценовані кремлем "референдуми" образою принципів міжнародного миру та безпеки. "Фіктивні "референдуми" влаштовані кремлем у марній спробі замаскувати те, що рівнозначно новій спробі захоплення українських територій, - йдеться у заяві Блінкена.

Блінкен раніше також назвав псевдореферендуми частиною "диявольської схеми", заявивши, що російські військові вигнали українців з окупованих ними міст, і привезли туди автобусами громадян росії, завдяки голосуванню яких було отримано бажані москвою результати.

Нагадаємо, що сенат США схвалив $12,4 мільярда допомоги Україні.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Байден заявив, що має намір зустрітись із Володимиром Путіним Байден заявив, що має намір зустрітись із Володимиром Путіним
Президент США Джозеф Байден заявив про намір зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.
"Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях "Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях
Саакашвілі порекомендував Конгресу США ввести санкції щодо порушників прав людини в республіці.
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Loading...
Load next