Іран не визнає "референдуми" на окупованих територіях України - МЗС

Іран не визнає "референдуми" на окупованих територіях України - МЗС

Офіційний представник МЗС Ірану Нассер Канаані заявив, що його країна підтримує будь-які зусилля, спрямовані на мирне врегулювання українського конфлікту, та завжди заявляла про свою готовність допомогти у досягненні такого рішення. Про це йдеться в повідомленні офіційного державного інформаційного агенства IRNA.

Зусилля, зроблені для деескалації напруженості та бойових дій, не дали жодного результату через заходи з боку деяких залучених сторін, які мають свої інтереси у продовженні кризи та напруженості, - сказав дипломат.

Він також відповів на питання щодо позиції Ірану щодо "референдумів" на окупованих росією територіях України, які пройшли минулого тижня.

Канаані сказав, що

Ісламська Республіка Іран, виходячи зі своїх основних принципів, наголошує на необхідності повного дотримання територіальної цілісності країн як фундаментальної норми міжнародного права та дотримання принципів та цілей Статуту ООН.

Він додав, що Ісламська Республіка вважає, що слід уникати будь-яких провокаційних дій, які можуть стати на заваді процесу досягнення миру та стабільності.

Ісламська Республіка Іран підтримує будь-які зусилля щодо мирного врегулювання українського конфлікту і завжди висловлювала готовність допомагати та сприяти цьому процесу, - додав представник.

Нагадаємо, що Лукашенко вперше визнав участь білорусі у війні в Україні, «але ми нікого не вбиваємо» (відео).

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Loading...
Load next