ЄС збільшує військову допомогу Україні

ЄС збільшує військову допомогу Україні

Європейський Союз ухвалив рішення збільшити суму військової допомоги для України до суми 3,1 мільярда євро на тлі російських атак на Київ та інші українські міста. У Раді ЄС пообіцяли створити місію військової допомоги, яка збільшить боєздатність українських Збройних сил. Про це 17 жовтня заявив верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

Поки Дмитро Кулеба із бомбосховища звертається до Ради міністрів закордонних справ ЄС, ми збільшуємо військову допомогу Україні до 3.1 мільярда євро та запускаємо військову навчальну місію, — написав він у своєму Twitter.

Дипломат підкреслив, що останні невибіркові атаки росії на Україну не похитнуть рішучість ЄС підтримувати Україну, а лише посилять її.

У Раді Європейського Союзу повідомили про започаткування місії, яка допомагатиме зміцненню обороноздатності України.

Європейський Союз започаткує місію військової допомоги на території ЄС для посилення військової спроможності Збройних сил України і підтримки України у захисті її територіальної цілісності та суверенітету та захисту цивільного населення, — зазначається в дописі.

Раніше Дмитро Кулеба оприлюднив допис, в якому закликав ЄС збільшити допомогу Україні та запровадити санкції проти Ірану, який надає рф безпілотники для атаки на українські міста.

Я став, мабуть, першим міністром, який звернувся до Ради міністрів закордонних справ ЄС із бомбосховища — в Києві сирени. Закликав ЄС: надати більше ППО та боєприпасів; запровадити санкції проти Ірану за постачання рф безпілотників, — написав міністр.

Також він закликав посилити обмеження й проти самої росії у наступному, 9-му пакеті санкцій.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next