Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії

Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.

Глава МЗС Дмитро Кулеба закликав Європейський Союз застосувати політичні та інші заходи для стримання Росії від майбутніх агресивних дій. Про це повідомила пресслужба МЗС.

Під час телефонної розмови Кулеба з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем обговорили безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.

Розмова відбулась перед засіданням Ради міністрів закордонних справ ЄС, у якому 15 листопада візьме участь глава українського МЗС. 

Міністр наголосив на деструктивному підході Російської Федерації до переговорів у Нормандському форматі і закликав Євросоюз вжити політичних та інших заходів задля стримування Росії від подальших агресивних дій, - зауважили у пресслужбі МЗС.

Зазначимо, у Брюсселі Дмитро Кулеба матиме зустріч з очільниками МЗС Німеччини і Франції для обговорення врегулювання конфлікту на Донбасі та проведе переговори із керівництвом НАТО.

Нагадаємо, раніше Кулеба заявив, що Україні настав час скласти дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що про реальне відведення російських військ від кордону не може йтись, оскільки зі 100 тисяч бойовиків наразі відвели лише 12.
Loading...
Load next