У МЗС відповіли Китаю: вдавати, що ви не знаєте про атаки дронів на Київ, некоректно

У МЗС відповіли Китаю: вдавати, що ви не знаєте про атаки дронів на Київ, некоректно

Речник МЗС Олег Ніколенко прокоментував заяви зовнішньополітичного відомства Китаю, де стверджують, що їм не відомо про російські атаки на Київ з використанням безпілотників. Написав свою позицію Ніколенко написав у Facebook.

Мені важко уявити, що посол Китаю, який перебуває в Україні, не інформує свій уряд про атаки на українську столицю. Наше посольство в Пекіні також регулярно надсилає в китайське зовнішньополітичне відомство інформацію про злочини росії в Україні, – йдеться в дописі.

На думку офіційного представника українського МЗС, "вдавати, що нічого не відбувається, коли про це говорить весь світ, некоректно".

Ми очікуємо більш проактивної ролі Китаю як постійного члена Ради Безпеки ООН. Не може бути компромісів чи політичних нюансів, коли мова йде про засудження варварських злочинів проти цивільного населення, – додав він.

Як повідомлялося, речник МЗС КНР Ван Веньбінь на брифінгу напередодні заявив, що в Китаї нічого не знають про атаку російських дронів на Київ, коли загинули п'ять осіб і була пошкоджена інфраструктура.

Нагадаємо, що у МЗС Китаю заявили, що не знають про атаку дронів на Київ, і пропонують "стриманість".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Але не в цьому році": Кулеба розповів деталі майбутнього візиту Байдена в Україну "Але не в цьому році": Кулеба розповів деталі майбутнього візиту Байдена в Україну
Під час зустрічі із Володимиром Зеленським у Вашингтоні американський лідер наголосив, що хотів б знову відвідати Україну. Зазначимо, що раніше українська влада вже неодноразово надсилала йому запрошення для офіційного візиту.
"Є фейком і провокацією": Китай заперечив, що Сі Цзіньпін просив Путіна не вторгатися в Україну під час Олімпіади "Є фейком і провокацією": Китай заперечив, що Сі Цзіньпін просив Путіна не вторгатися в Україну під час Олімпіади
Китай також запевнив, що їхня позиція щодо України — незмінна. Вони підтримують мінські угоди.
Loading...
Load next