Альянсу росії та Ірану могло не бути: Зеленський дорікнув Ізраїлю

Альянсу росії та Ірану могло не бути: Зеленський дорікнув Ізраїлю

Президент України Володимир Зеленський вважає, що альянс росії та Ірану не відбувся б, якби свого часу політики в Ізраїлі ухвалили одне лише рішення, про яке просила Україна. Про це він сказав під час звернення до учасників Саміту демократії Haaretz.

У мене запитання до вас: як ви думаєте, а чим Росія платить Ірану за це? Невже Іран зацікавили просто гроші? Вірогідно, зовсім не гроші, а російське сприяння іранській ядерній програмі. Вірогідно, саме такий сенс їхнього альянсу. І цей їхній альянс просто не відбувся б, якби свого часу ваші політики ухвалили одне лише рішення. Рішення, про яке ми просили, - сказав Зеленський.

Зеленський розповів, що щоразу, коли в Україні на засіданнях Ставки Верховного Головнокомандувача обговорюють російський ракетний і дроновий терор, то згадують й про партнерів, які вже допомагають чи можуть допомогти Україні захистити небо.

На жаль, слова «Ізраїль», «ізраїльські» при цьому не звучать. Звичайно, це рішення вашої держави, ваших урядів. Схоже, воно було ухвалене ще давно – у 2014 році, коли Росія почала агресію проти України. Рішення «не дратувати» Кремль, не допомагати Україні реально. Я підкреслюю: ще з 14-го року ми просили Ізраїль про допомогу. Але така тяглість політиків, - зазначив Зеленський.

Він зауважив, що якби Україна одразу могла б убезпечити небо, коли зіткнулися з ракетною й дроновою загрозою, у Росії зараз не було б навіть мотиву йти в Іран і щось пропонувати йому в обмін на сприяння в терорі.

Але так сталося. І я вважаю, ще можна позбавити сенсу цей їхній альянс. Якщо ми будемо діяти разом – ми з вами так само як і з іншими демократіями, - додав Зеленський.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next