Німеччина закликала Сербію зробити вибір

Німеччина закликала Сербію зробити вибір

Німеччина застерегла Сербію від розвитку тісніших зв'язків із росією, попередивши, що це може завадити її прагненню приєднатися до Європейського союзу. Повідомило AFP.

Відносини з Сербією складні - є як світло, так і тіні, - сказало джерело, яке побажало залишитися неназваним.

За два дні до саміту Західних Балкан у німецькій столиці, покликаного зміцнити відносини із шістьма країнами регіону, високопосадовець заявив, що Белграду необхідно вирішити, на чиєму боці він буде: на стороні Москви чи ЄС.

Відносини Сербії з росією, безумовно, залишаються в тіні.

Джерело повідомило, що уряд Німеччини був, наприклад, "здивований і розчарований", коли міністр закордонних справ Сербії Нікола Селакович у вересні підписав угоду зі своїм російським колегою сергієм лавровим, згідно з якою вони погодилися обговорити питання зовнішньої політики.

Німецький чиновник заявив, що президенту Сербії Олександру Вучичу час вийти з-під контролю рф.

Якщо він піде шляхом до Європи, у нього буде підтримка з боку ЄС в цілому і з боку уряду Німеччини, - зауважило джерело.

"Якщо він обере інший шлях, це матиме наслідки" для майбутнього Белграда з ЄС, додав чиновник.

Саміт у четвер у Берліні, організований канцлером Німеччини Олафом Шольцем, збере глав урядів Албанії, Боснії та Герцеговини, Косово, Північної Македонії, Чорногорії та Сербії, а також лідерів ЄС.

Учасники із Західних Балкан мають підписати три угоди: про взаємне визнання документів, що засвідчують особу, університетських ступенів та професійних повноважень.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба заявив, що пакет "важких для Росії" санкцій від ЄС вже готовий Кулеба заявив, що пакет "важких для Росії" санкцій від ЄС вже готовий
Наголошується, що ЄС докладе додаткових зусиль для політичної та фінансової підтримки України.
Loading...
Load next