Радник Байдена з національної безпеки відвідав Україну на знак підтримки (відео)

Радник Байдена з національної безпеки відвідав Україну на знак підтримки (відео)

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван здійснив неоголошений візит до Києва в п’ятницю, за словами людей, обізнаних з цим питанням, оскільки участь Ірану в російському вторгненні поглибилася. Повідомляє Bloomberg.

Салліван, який відвідав Україну вперше після початку війни вісім місяців тому, зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та головою його адміністрації Андрієм Єрмаком.

Салліван поділився подробицями щодо нового пакету допомоги США у сфері безпеки, оголошеного в п’ятницю, за словами особи, знайомої з цим питанням. Зеленський закликав союзників постачати додаткові системи протиповітряної оборони та більш досконале озброєння.

Пакет у 400 мільйонів доларів включає відремонтовані радянські танки Т-72, ​​ракети протиповітряної оборони HAWK та інші безпілотні літальні апарати «Привид Фенікса», які використовувалися проти російських військ на сході. США виділили понад 18,2 мільярда доларів на безпекову допомогу Україні після вторгнення росії.

Речники Ради національної безпеки Білого дому не дали коментарів.

Нагадаємо, що Шольц закликав Китай "використати свій вплив" на рф для закінчення війни.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука" Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука"
Україна офіційно зверталася до Youtube, щоб заблокувати там пул так званих "телеканалів Медведчука".
У Конгресі США запропонували не визнавати Путіна президентом після 2024 року У Конгресі США запропонували не визнавати Путіна президентом після 2024 року
Конгресмени Стів Коен і Джо Вілсон внесли відповідну резолюцію в Палату представників Конгресу США.
Нова посол України вирушила до США Нова посол України вирушила до США
Новим послом України у США буде Оксана Маркарова. Вона вже вирушила до Вашингтона.
Loading...
Load next