Байден в останні місяці президентства зосередиться на Україні та Близькому Сході

Байден в останні місяці президентства зосередиться на Україні та Близькому Сході

Президент США Джо Байден, який днями оголосив про вихід із передвиборчої гонки, до кінця своєї каденції зосередить увагу на геополітичних питаннях - Україні та Близькому Сході.

Про це повідомляє The Financial Times.

Як зазначає видання, одним з ключових пріоритетів для Байдена буде забезпечення гарантій максимальної підтримки України в разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у листопаді. Адже той уже пообіцяв припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на переговори з Росією.

Водночас американські чиновники й аналітики вважають малоймовірним, що адміністрація Байдена зможе досягти схвалення у Конгресі ще одного пакета допомоги Україні до закінчення терміну повноважень президента.

Проте сам Байден зможе забезпечити фіналізацію двосторонніх угод з Україною і надати будь-яку допомогу, яка доступна Києву, до закінчення своєї каденції на посаді глави Білого дому, йдеться у публікації.

Ще одна тема, на якій зосередиться Байден у наступні пів року, - Близький Схід, з акцентом на припинення війни між Ізраїлем і ХАМАСом, - зазначає видання.

Нагадаємо, Україна придбала через Prozorro Market вже 20 000 безпілотників

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
Loading...
Load next