Радник Байдена провів секретні переговори з помічниками путіна на тлі побоювань щодо ескалації та ядерних загроз, - The Wall Street Journal

Радник Байдена провів секретні переговори з помічниками путіна на тлі побоювань щодо ескалації та ядерних загроз, - The Wall Street Journal

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван провів таємні переговори з високопоставленими помічниками російського президента володимира путіна на тлі побоювань щодо ескалації та ядерних загроз. Повідомляє The Wall Street Journal.

В останні місяці головний радник президента Байдена з національної безпеки провів конфіденційні бесіди з головними помічниками президента росії володимира путіна, намагаючись знизити ризик ширшого конфлікту навколо України та застерегти москву від застосування ядерної чи іншої зброї масового знищення, - пише видання і зазначає, що про це заявили представники США та союзників.

Офіційні особи, як вказано, заявили, що радник США з національної безпеки Джейк Салліван контактував з юрієм ушаковим, радником путіна із зовнішньої політики. Салліван також розмовляв зі своїм прямим колегою в російському уряді миколою патрушевим, додали офіційні особи.

За словами офіційних осіб, ціль полягала в тому, щоб захиститися від ризику ескалації та тримати канали зв’язку відкритими, а не обговорювати врегулювання війни в Україні.

На запитання, чи брав участь Салліван у таємних бесідах з ушаковим чи патрушевим, прессекретар ради національної безпеки США Едріен Вотсон відповіла: "Люди заявляють багато про що" і відмовилася від подальших коментарів. Кремль не відповів на запит про коментарі.

Білий дім публічно не підтверджував жодних контактів між Салліваном і будь-яким високопоставленим російським чиновником із березня, коли він розмовляв із патрушевим.

Нагадаємо, що "Якби Іран не постачав зброю росії, ми б уже були ближче до миру", - Зеленський.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука" Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука"
Україна офіційно зверталася до Youtube, щоб заблокувати там пул так званих "телеканалів Медведчука".
"Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях "Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях
Саакашвілі порекомендував Конгресу США ввести санкції щодо порушників прав людини в республіці.
Loading...
Load next