Держдеп США: ми не побачили нічого, що вказувало б на готовність рф почати вести переговори з Україною

Держдеп США: ми не побачили нічого, що вказувало б на готовність рф почати вести переговори з Україною

Вашингтон наразі не бачить нічого, що вказувало б на готовність рф брати участь у переговорах з Україною. Про це повідомляє у заяві речник Державного департаменту США Неда Прайса під час пресбрифінгу.

Ми не побачили нічого, що вказувало б на те, що росіяни зараз готові брати участь у переговорах. Було кілька способів, де рф могли б продемонструвати свою готовність до діалогу, - зазначив чиновник.

За його словами, росія повинна припинити бомбардування цивільних об’єктів інфраструктури, цілити по мережах водо- й електропостачання, а також обстрілювати житлові райони, цивільні будівлі, дитячі майданчики, школи та лікарні.

Держдеп США підкреслив, що рф мала можливість продемонструвати прихильність до діалогу та дипломатії, коли йшлося про її подальшу участь у "зерновій угоді", однак замість цього рф продовжує тримати в заручниках цю ініціативу для певного важеля впливу. 

Ми не маємо права наказувати українцям у цьому випадку, але дивлячись, що сталося в Україні протягом останніх місяців і навіть останніх днів, ми просто не бачимо жодних ознак того, що росія готова і хоче серйозно почати вести переговори, - додав він.

Нагадаємо, що у МЗС рф хочуть, щоб Україна проявила "добру волю" і пішла на переговори.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У Білому домі відреагували на пропозицію тристоронніх переговорів з Путіним У Білому домі відреагували на пропозицію тристоронніх переговорів з Путіним
Псакі порадила Росії врешті визначитися, яким буде подальший шлях кризи на російсько-українському прикордонні.
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Loading...
Load next