США покладають на росію відповідальність за ракетний інцидент у Польщі

США покладають на росію відповідальність за ракетний інцидент у Польщі

Білий дім вважає росію винною у падінні ракети в Польщі, оскільки саме вона 15 листопада запустила шквал ракет по цивільній інфраструктурі України. Про це йдеться в заяві Білого дому.

США поділяють попередню оцінку президента Польщі Анджея Дуди щодо падіння української ракети ППО та перебувають у тісному контакті з українськими фахівцями, щоб отримати додаткову інформацію, яка допоможе розслідуванню.

Тим не менш, хоч би якими не були остаточні висновки, очевидно, що відповідальною стороною за цей трагічний інцидент є росія, яка обстріляла Україну ракетами.... Україна мала і має право на оборону. Ми ще раз висловлюємо нашу солідарність із народом України та наші співчуття у зв’язку зі втратами, яких він зазнав унаслідок цих варварських ударів, — ідеться в заяві.

 Нагадаємо, що Чехія визнала російський правлячий режим терористичним.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Loading...
Load next