Європарламент проголосує за визнання росії державою-спонсором тероризму 23 листопада

Європарламент проголосує за визнання росії державою-спонсором тероризму 23 листопада

Європейський парламент визначився з датою голосування за резолюцію, в якій росія буде визнана державою-спонсором тероризму. Про це на брифінгу у п’ятницю повідомила заступниця речника Європарламенту Дельфін Колард.

У середу члени Європарламенту будуть голосувати за резолюцію, в якій росія названа державою-спонсором тероризму з урахуванням посилення атак рф на цивільне населення й цивільні цілі в Україні. Члени також закличуть до притягнення росії до відповідальності в міжнародному трибуналі, – сказала вона.

Крім того, представниця Європарламенту анонсувала голосування за рішення про схвалення макрофінансової допомоги Україні на 2023 рік у розмірі 18 мільярдів євро, анонсоване Європейською комісією.

Очікується, що попереднє голосування з цього питання відбудеться у вівторок, 22 листопада, і після консультацій із Єврокомісією та Радою Європейського Союзу остаточне рішення в Європарламенті буде ухвалене 23-24 листопада.

Нагадаємо, що Індія погодилася підтримати енергетичний сектор України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії
Голова Європейського парламенту Девід Сассолі закликав посилити санкції проти Росії. У ЄС з Російською Федерацією зараз "дуже напружені" відносини.
Loading...
Load next