Європарламент ухвалив резолюцію про те, щоб надати Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу

Європарламент ухвалив резолюцію про те, щоб надати Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу

Європарламент ухвалив резолюцію на підтримку надання Україні та Молдові статусу кандидатів на вступ до Євросоюзу.

Відповідне рішення він ухвалив у четвер, 23 червня.

Однозначна та сильна позиція Європарламенту: сьогодні Єврорада має надати статус кандидата Україні та Молдові та такий самий шлях для Грузії. Це продемонструє лідерство, рішучість та далекоглядність у контексті війни росії проти України. ЄС залишається надійним партнером і геополітичним гравцем, що заслуговує на довіру, - прокоментувала у Twitter президентка Європарламенту Роберта Метсола.

За це рішення проголосували 529 депутатів, проти — 45, ще 14 утримались.

У контексті війни росії проти України цей крок депутати Європарламенту прирівняли до «демонстрації лідерства, рішучості та далекоглядності».

Резолюції та рішення Європарламенту мають характер рекомендацій, вони не є обовʼязковими для виконання. Рішення давати Україні статус кандидата чи ні мають сьогодні, 23 червня, ухвалити на саміті глав держав та урядів країн Євросоюзу.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії
Голова Європейського парламенту Девід Сассолі закликав посилити санкції проти Росії. У ЄС з Російською Федерацією зараз "дуже напружені" відносини.
Словаччина підписала декларацію про європейську перспективу України Словаччина підписала декларацію про європейську перспективу України
Під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою, було підписано декларацію про визнання європейської перспективи України, зі сторони Словаччини.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Loading...
Load next