Раді пропонують заборонити в Україні діяльність рпц

Раді пропонують заборонити в Україні діяльність рпц

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про заборону діяльності російської православної церкви на території України. Про це у Facebook повідомила народна депутатка Ірина Фріз.

Сьогодні (...) зареєстрували проєкт закону, що має на меті заборону діяльності російської православної церкви на території України, – написала Фріз.

За її словами, у законопроєкті йдеться про повну заборону будь-яких релігійних організацій та установ, які входять до складу чи визнають у будь-якій формі підлеглість у канонічних, організаційних, інших питаннях рпц.

Метою законопроєкту є запобігання загрозам національній безпеці України та забезпечення порядку, адже занадто довго рпц проводила відверту антиукраїнську та диверсійну діяльність і адвокатувала всі дії злочинного російського режиму, – повідомила Фріз.

Вона додала, що діяльність православних релігійних організацій в Україні має проводитися з урахуванням Патріаршого та Синодального Томосу, наданого Українській православній церкві та Українській державі.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Україна заборонила в'їзд п’ятьом іноземцям за зйомки фільму в окупованому Криму Україна заборонила в'їзд п’ятьом іноземцям за зйомки фільму в окупованому Криму
Україна заборонила на три роки в’їзд трьом громадянам Росії та двом громадянам Польщі через зйомки фільму в окупованому Російською Федерацією Криму.
Loading...
Load next