За ініціативи СБУ в Україні заборонено діяльність уже 6 проросійських партій: перелік

За ініціативи СБУ в Україні заборонено діяльність уже 6 проросійських партій: перелік
Ці політичні сили здійснювали антиукраїнську діяльність, пропагували війну, а також створювали реальні загрози суверенітету і територіальній цілісності України.

За ініціативами Служби безпеки в Україні Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність уже 6 проросійських партій.

Про це повідомляє ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу СБУ.

Зазначено, що апеляційний суд розглядав звернення, підготовлене на підставі Указу Президента та рішення РНБО від березня 2022 року, а також відповідного реагування СБУ на загрози національній безпеці.

Зокрема, наразі офіційно заборонені:

  • Політична партія «Опозиційний блок»;
  • Політична партія «Соціалісти»;
  • Політична партія «Справедливість та розвиток»;
  • Політична партія «Держава»;
  •  Політична партія «НАШІ»;
  • Політична партія «Блок Володимира Сальдо»..

Ці політичні сили здійснювали антиукраїнську діяльність, пропагували війну, а також створювали реальні загрози суверенітету і територіальній цілісності України.

Представники цих партій сприяли насильству та злочинам, спрямованим на незаконне захоплення державної влади, а також допомагали ворогу і займались колабораційною діяльністю.

Яскравий приклад тому – гауляйтери російських загарбників на тимчасово окупованих територіях України. Деяким із них уже повідомлено про підозри за відповідними статтями Кримінального кодексу України, - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, "Гауляйтеру" з Чорнобаївки повідомили про підозру у колабораціонізмі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
З Медведчука стягнуть майже 140 тисяч гривень компенсації щодо книжки про Стуса З Медведчука стягнуть майже 140 тисяч гривень компенсації щодо книжки про Стуса
Київський апеляційний суд постановив стягнути майже 140 тис. грн з кума Путіна, яке має відшкодувати витрати видавництва Vivat на розгляд справи щодо заборони книги "Справа Василя Стуса".
Тупицький не з'явився до суду, бо боїться за своє життя
Суддя Конституційного суду України, Олександр Тупицький, не з'явився до суду де йому мали обрати запобіжний захід.
Тупицький оскаржує указ Зеленського про скасування своїх обов'язків судді
Учора, до Касаційного адміністративного суду надійшло звернення про скасування указу президента України, щодо відсторонення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького від його посадових обов'язків.
Loading...
Load next