Пентагон уклав контракт на 1,2 млрд доларів із Raytheon на закупівлю ППО NASAMS для України

Пентагон уклав контракт на 1,2 млрд доларів із Raytheon на закупівлю ППО NASAMS для України

США уклали контракт з компанією Raytheon Technologies Co на суму 1,2 мільярда доларів на шість передових ракетних систем класу "земля-повітря" (NASAMS) для України в середу. Повідомив Пентагон.

У рамках п’ятого пакета ініціатив з надання допомоги Україні в галузі безпеки Армія США уклала контракт на суму 1,2 млрд доларів з компанією Raytheon Missiles and Defense на постачання Україні шести батарей NASAMS, навчання та матеріально-технічну підтримку Збройних сил та сил безпеки України, - йдеться у заяві Пентагону.

Сполучені Штати схвалили передачу Україні восьми комплексів ППО NASAMS для захисту від російських ракетних атак та безпілотників. Україна отримала першу поставку двох систем ППО NASAMS у листопаді. Інші будуть доставлені протягом наступних місяців, як тільки вони будуть побудовані.

Системи NASAMS є лише останніми з різноманітних засобів протиповітряної оборони, які ми передаємо Україні, — сказав Білл Лаплант, Заступник Міністра оборони США з питань закупівель та підтримки, цитує Reuters.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США
Окрім зустрічі з очільником Білого дому, Зеленський завітає до Вашингтона, Чикаго та Сан-Франциско. Зокрема, у Чикаго український президент зустрінеться з українською діаспорою.
Приїзд міністра оборони США в Україну: у Пентагоні розкрили деталі візиту Приїзд міністра оборони США в Україну: у Пентагоні розкрили деталі візиту
На початку вересня під час візиту до Вашингтона президент Володимир Зеленський анонсував візит міністра оборони США до України.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Loading...
Load next