Пентагон збільшить виробництво артилерійських снарядів для України в шість разів - NYT

Пентагон збільшить виробництво артилерійських снарядів для України в шість разів - NYT

Міністерство оборони США планує протягом двох років збільшити виробництво артилерійських боєприпасів на 500%, випускаючи щомісяця 90 тис. снарядів. Повідомляє The New York Times.

Пентагон прагне збільшити виробництво артилерійських снарядів на 500% протягом 2 років, довівши виробництво звичайних боєприпасів до рівня, небаченого з часів Корейської війни, оскільки він інвестує мільярди доларів, щоб компенсувати дефіцит, спричинений війною в Україні, і створити запаси на випадок майбутніх конфліктів. Ці зусилля, які включатимуть розширення заводів і залучення нових виробників, є частиною „найагресивнішої за останні 40 років“ модернізації оборонно-промислової бази США, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до вторгнення рф в Україну армія США виробляла 14,4 тис. некерованих снарядів на місяць, але потреба в постачанні Збройних сил України спонукала керівництво Пентагону потроїти виробництво у вересні, а потім ще раз подвоїти його у січні, щоб зрештою виробляти 90 тис. або більше снарядів на місяць.

Рішення армії розширити виробництво артилерійських боєприпасів є найяскравішим свідченням, що США планують підтримувати Україну незалежно від того, як довго триватиме війна, — пише NYT.

Нагадаємо, що "Україна має приєднатися до НАТО заради довгострокового миру", - Джонсон.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США
Окрім зустрічі з очільником Білого дому, Зеленський завітає до Вашингтона, Чикаго та Сан-Франциско. Зокрема, у Чикаго український президент зустрінеться з українською діаспорою.
Приїзд міністра оборони США в Україну: у Пентагоні розкрили деталі візиту Приїзд міністра оборони США в Україну: у Пентагоні розкрили деталі візиту
На початку вересня під час візиту до Вашингтона президент Володимир Зеленський анонсував візит міністра оборони США до України.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Loading...
Load next