США збираються ввести нові санкції проти рф за використання іранських дронів в Україні - WSJ

США збираються ввести нові санкції проти рф за використання іранських дронів в Україні - WSJ

США збираються в п'ятницю ввести нові санкції проти росії за використання іранських безпілотників в Україні та порушення прав людини. Повідомляє The Wall Street Journal.

США збираються запровадити нові санкції проти росії та Китаю в п'ятницю, що включають дії, спрямовані проти розгортання росією іранських безпілотників в Україні, передбачуваного порушення прав людини обома країнами та підтримки Пекіном передбачуваного незаконного рибальства в Тихому океані, - пише видання із посиланням на джерела.

Основна частина очікуваних санкцій буде введена відповідно до закону Магнітського. Так, до переліку тих, хто підпадає під санкції, входять чиновники, імовірно відповідальні за російські фільтраційні табори для українців.

За словами офіційних осіб, окрім санкцій згідно із законом Магнітського, адміністрація США також планує завдати удару по кількох підприємствах російської оборонної промисловості, пов'язаних з передачею іранських військових безпілотників, які москва використала для завдання смертоносних ударів по цивільній інфраструктурі України.

Окрім того, США підготували санкції проти центральної виборчої комісії росії, яку західні офіційні особи широко засуджують як фальсифікуючу і таку, що забезпечує президенту володимиру путіну контроль над країною майже чверть століття.

Санкції, як очікується, заморозять будь-які активи осіб, що підпадають під обмеження, у межах юрисдикції США, заборонять їх поїздки до США та ділові відносини з ними. Для урядовців та бізнесу санкції можуть ускладнити поїздки за кордон та фінансування. Обмежуючи доступ компаній до найбільших світових ринків, санкції можуть порушити їхню діяльність, а в деяких випадках призвести до їхньої ліквідації, пише видання.

Нагадаємо, що Politico оголосило путіна "невдахою року".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Звернення Байдена: пакет санкцій проти Росії, зупинка Північного потоку-2 та додаткові війська НАТО — головні тези Звернення Байдена: пакет санкцій проти Росії, зупинка Північного потоку-2 та додаткові війська НАТО — головні тези
За словами Байдена, США продовжить надавати військову допомогу Україні, а також розмістить додаткові війська в Литві та Латвії. США буде захищати кожен клаптик землі країн НАТО
Росія зрозуміла посил про санкції у разі вторгнення в Україну, — Шольц Росія зрозуміла посил про санкції у разі вторгнення в Україну, — Шольц
У президента США Джо Байдена не вважають за потрібне негайно вводити санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
Loading...
Load next