Китай заперечує наявність запиту на військову допомогу Росії

Китай заперечує наявність запиту на військову допомогу Росії

Російська федерація не направляла Китаю запит на військову допомогу. Поширені в американських ЗМІ відомості є дезінформацією.

Про це повідомляє Global Times.

За словами речника МЗС Китаю Чжао Ліцзянь, Вашингтон поширює дезінформацію проти Пекіна з українського питання. За його словами, китайська сторона відіграє конструктивну роль у просуванні мирних переговорів.

Він також заявив, що Китай виступає проти будь-яких односторонніх санкцій з боку США і захищатиме права та інтереси китайських фірм і приватних осіб.

Нагадаємо, раніше видання Financial Times писало, що москва нібито запросила у Китаю військову допомогу через повномасштабне вторгнення на територію України.

Крім того, напередодні США пригрозили Китаю наслідками, якщо він допомагатиме росії обійти санкції.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Звернення Байдена: пакет санкцій проти Росії, зупинка Північного потоку-2 та додаткові війська НАТО — головні тези Звернення Байдена: пакет санкцій проти Росії, зупинка Північного потоку-2 та додаткові війська НАТО — головні тези
За словами Байдена, США продовжить надавати військову допомогу Україні, а також розмістить додаткові війська в Литві та Латвії. США буде захищати кожен клаптик землі країн НАТО
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
Loading...
Load next