росія планує вторгнення до Молдови: названо ймовірну дату

росія планує вторгнення до Молдови: названо ймовірну дату

російська федерація планує вторгнення на територію Молдови у 2023 році. Однак все залежатиме від сценарію розвитку війни в Україні. Про це заявив директор Служби розвідки і безпеки Олександру Мустяце виданню TVR MOLDOVA.

За словами посадовця, аналізується кілька сценаріїв, за якими москва спробує включити сухопутне вторгнення через північ України в бік Республіки Молдова. Він зазначив, що кремль наважиться на наступ або ж на початку року у січні чи лютому, або ж трохи пізніше - в березні-квітні.

За інформацією, яку ми маємо, російська федерація має намір йти далі. З метою створення стику з Придністровським регіоном, який є територією Республіки Молдова, і тоді ми можемо чітко сказати, що так, вони мають намір дійти сюди, з’єднатися. Що буде далі, їхні наміри щодо Кишинева, ми можемо обговорювати, але це реальний і дуже високий ризик, - заявив він.

Голова Служби розвідки і безпеки додав, що найбільший у Європі склад боєприпасів, який розташований в Придністровському районі, максимально охороняється росіянами. Ймовірно, росія спробує використати ці боєприпаси під час вторгнення.

Нагадаємо, що російські військові розробляють плани масованих піхотних атак – Подоляк.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
У перемовинах Росії та України взято технічну паузу до завтра - Подоляк У перемовинах Росії та України взято технічну паузу до завтра - Подоляк
Протягом цього часу робочі підгрупи уточнять окремі визначення.
5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео) 5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео)
24 січня США та НАТО оголосили про готовність збільшити свої сили у Східній Європі.
Loading...
Load next