Україна планує провести "мирний саміт" в ООН, - Кулеба

Україна планує провести "мирний саміт" в ООН, - Кулеба

Україна найближчими місяцями, до кінця лютого, має намір провести "мирний саміт" в ООН, яким хоче покласти край війні, яку розв'язала росія. Про це в інтерв'ю Associated Press розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

На його думку, країна-агресорка не захоче брати участь у ньому.

Кулеба сказав, що росія має постати перед трибуналом у справах про військові злочини, перш ніж його країна почне прямі переговори з москвою. Він зазначив, що будь-які мирні переговори триватимуть кілька місяців і значною мірою залежатимуть від їх складності.

Міністр розповів, що український уряд хотів би провести “мирний саміт” до кінця лютого і запропонував ООН, як арену, де можна залучити всіх для врегулювання миру в світі. Посередником в цій справі міг би виступити Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

Нагадаємо, що МЗС оприлюднило історичну офіційну заяву про потребу виключення рф з РБ ООН.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба ініціював консультації в Радбезі ООН щодо гарантування безпеки України за Будапештським меморандумом Кулеба ініціював консультації в Радбезі ООН щодо гарантування безпеки України за Будапештським меморандумом
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що звернувся до держав-членів Ради безпеки ООН з проханням обговорити питання деескалації та гарантування безпеки України на основі положень Будапештського меморандуму
Loading...
Load next