Кулеба ініціював консультації в Радбезі ООН щодо гарантування безпеки України за Будапештським меморандумом

Кулеба ініціював консультації в Радбезі ООН щодо гарантування безпеки України за Будапештським меморандумом
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що звернувся до держав-членів Ради безпеки ООН з проханням обговорити питання деескалації та гарантування безпеки України на основі положень Будапештського меморандуму

На доручення Президента України Володимира Зеленського направив офіційний запит на основі ст. 6 Будапештського меморандуму до держав-членів РБ ООН з вимогою негайно провести консультації щодо невідкладних дій зі зниження напруги та практичних кроків гарантування безпеки України, - зазначив він.

Про це він написав у Twitter.

Нагадаємо, що ватажки бойовиків попросили Путіна визнати "незалежність" "ЛНР і ДНР" (відео).  Минулого місяця депутати від Комуністичної партії Російської Федерації внесли до Державної думи РФ проєкт постанови звернення до президента Володимира Путіна з проханням визнати так звані “Л/ДНР”.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Нинішні заяви розчаровують, – Кулеба звернувся до Берліна після заяв про "втрачений Крим" Нинішні заяви розчаровують, – Кулеба звернувся до Берліна після заяв про "втрачений Крим"
Дмитро Кулеба звернувся до німецького уряду після низки останніх подій. Зокрема це стосується заяви про нібито відсутність необхідності відключати Росію від мережі SWIFT та про нібито "втрачений Крим"
Екстренне засідання  Ради Безпеки ООН очікується о 4 годині ранку за Києвом (оновлено) Екстренне засідання Ради Безпеки ООН очікується о 4 годині ранку за Києвом (оновлено)
Через рішення президента Росії про визнання так званих Донецької та Луганської "мирних республік" Україна вимагає скликання засідання Ради Безпеки ООН.
Зустріч з Лавровим не відбудеться: "Немає сенсу", – заявив Блінкен. Зустріч з Лавровим не відбудеться: "Немає сенсу", – заявив Блінкен.
Причиною для скасування зустрічі було те, що Кремль не дотримався умови США.
Loading...
Load next