МЗС України публічно засудило прем'єра Угорщини за відсутність підтримки

МЗС України публічно засудило прем'єра Угорщини за відсутність підтримки

Міністерство закордонних справ України на урядовому порталі розмістило заяву, де засуджує неназвані заяви угорського премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана у відсутності підтримки України у боротьбі з російською агресією.

Угорському лідеру варто запитати самого себе, чи хоче він миру. Якщо відповідь ствердна, йому потрібно використати свої тісні зв’язки з Москвою, аби та припинила агресію проти України і вивела війська, — йдеться у повідомленні.

Як зауважило МЗС, заяви прем’єр-міністра Угорщини демонструють патологічну зневагу до України та українського народу, який протистоїть російській агресії, а також його власну політичну короткозорість. Українська сторона зазначає, без підтримки України, російська агресія може поширитися й на угорців.

Нагадаємо, що "росія розосередила авіацію після вибухів на аеродромі в Енгельсі", - Ігнат.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан видав указ про заборону транзиту через країну зброї для України
"Якщо Орбан погано бачить те, що сталося в Бучі, нехай звернеться до окуліста", - Качинський "Якщо Орбан погано бачить те, що сталося в Бучі, нехай звернеться до окуліста", - Качинський
Віцепрем'єр Польщі Ярослав Качинський заявив, що Польща не співпрацюватиме з Угорщиною, допоки позиція Орбана щодо війни путіна проти України не зміниться.
Loading...
Load next