Макрон пообіцяв Зеленському колісні танки AMX-10 RC та бронемашини Bastion

Макрон пообіцяв Зеленському колісні танки AMX-10 RC та бронемашини Bastion

Під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським у середу президент Франції Емманюель Макрон оголосив про передання Україні важких бронетранспортерів AMX-10 RC, які також класифікуються як колісні танки. Про це повідомив Володимир Зеленський у Twitter.

Президент (Франції) побажав розширити військову допомогу (надану Україні) шляхом згоди на поставку легких бойових танків AMX-10 RC, – йдеться в повідомленні офісу Макрона.

Це перший випадок, коли танки західного виробництва були поставлені українським збройним силам, – наголосили в Єлисейському палаці.

У повідомленні не уточнюється, про яку кількість техніки йдеться і коли вона буде передана Україні.

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що в розмові з Макроном йшлося про постачання легких танків, а також бронемашин Bastion.

Нагадаємо, що Німеччина може віддати заморожені російські активи для відбудови України — Bloomberg.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Зустріч Зеленського і Макрона пройде у форматі обіду Зустріч Зеленського і Макрона пройде у форматі обіду
Під час завтрашнього візиту до Парижу президент України Володимир Зеленський, зустрінеться із французьким президентом - Емманюелем Макроном. Зустріч відбудеться у неформальній обстановці, за обідом.
Loading...
Load next