Подоляк офіційно запропонував Грузії передати на лікування в Україну Саакашвілі

Подоляк офіційно запропонував Грузії передати на лікування в Україну Саакашвілі

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк сказав, що Україна офіційно пропонує передати Міхеіла Саакашвілі на лікування в Україну чи будь-якій іншій європейській країні. Про це повідомляє 1TV.

Подоляк наголосив, що на відміну від росії, Україна не втручається у “суверенні справи інших країн” та не дає жодних порад, саме тому пропозиція передати нашій державі Саакашвілі є офіційною.

Я дуже симпатизую Міхеілу Миколайовичу. Я поважаю його, бо він є фігурою історичного масштабу. Наша офіційна позиція — передати Саакашвілі нам на лікування. З боку росії точно не буде воєнно-агресивних результатів. І якщо ви не хочете передавати його безпосередньо в Україну, переведіть його до будь-якої третьої європейської країни, де можна надати ту медичну допомогу, яку, на жаль, не можна надати в Грузії. Йдеться про офіційну позицію, яку ми дуже часто повторюємо, зокрема й дипломатичними каналами. Президент Зеленський та інші відомі люди роблять про це публічні заяви, — сказав Подоляк.

За словами Подоляка, його позиція радикальніша порівняно з офіційною, оскільки він вважає, що “уряд Грузії навмисно хоче ввести Грузію в історію як державу, яка навмисно катувала свого президента у в’язниці”.

Ось так це виглядає для мене. Даю просту пораду, без втручання, говорю їм прямо — представники чинної влади, держави загалом, депутати керівної партії, яка чомусь так любить росію — не робіть так, бо самі впишете себе в історію Грузії чорними літерами. Оптимальний варіант — передайте людину в будь-яку країну, якщо хочете особисто приїду і заберу, це взагалі не проблема. Я просто хочу зрозуміти їхню мотивацію, — сказав Подоляк.

Нагадаємо, що в організмі Саакашвілі знайшли важкі метали, його могли отруїти у в'язниці - звіт токсиколога з США.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
"Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі "Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі
Україна має намір домагатися повернення арештованого в Грузії Саакашвілі в Україну, оскільки у грузинського експрезидента є українське громадянство.
У МВС Грузії спростовують інформацію про повернення Саакашвілі до Грузії (відео) У МВС Грузії спростовують інформацію про повернення Саакашвілі до Грузії (відео)
Грузинське видання зазначає, що Саакашвілі наразі перебуває у Трускавці, де проходить виїзне засідання фракції "Слуга народу".
Loading...
Load next