Український омбудсмен закликав владу Грузії допустити його до Саакашвілі

Український омбудсмен закликав владу Грузії допустити його до Саакашвілі

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав владу Грузії допустити його до колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі. Про це Лубінець написав в Telegram.

Лубінець наголосив, що стан здоров’я Саакашвілі значно погіршився та додав — хоче переконатися, що життю Саакашвілі немає загрози.

Закликаю владу Грузії допустити мене до громадянина України, який наразі знаходиться в медичному центрі „Вівамеді“ у Тбілісі, — зазначив він.

Лубінець додав: критичний стан, в якому зараз перебуває Саакашвілі викликає тривогу та занепокоєння.

Тому грузинська сторона повинна забезпечити його належною медичною допомогою та належними умовами утримання в медичному закладі. Або сприяти переведенню до європейських чи американських медичних установ. Адже Україна, як демократична й сучасна європейська держава, буде приділяти максимум уваги дотриманню прав та інтересів своїх громадян, які перебувають за кордоном! — зазначив він.

Нагадаємо, що Європарламент визнав Голодомор в Україні геноцидом.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
"Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі "Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі
Україна має намір домагатися повернення арештованого в Грузії Саакашвілі в Україну, оскільки у грузинського експрезидента є українське громадянство.
У МВС Грузії спростовують інформацію про повернення Саакашвілі до Грузії (відео) У МВС Грузії спростовують інформацію про повернення Саакашвілі до Грузії (відео)
Грузинське видання зазначає, що Саакашвілі наразі перебуває у Трускавці, де проходить виїзне засідання фракції "Слуга народу".
Loading...
Load next