У розслідуванні злочинів росії в Україні задіяна 21 держава - Євроюст

У розслідуванні злочинів росії в Україні задіяна 21 держава - Євроюст

Двадцять одна країна задіяна у розслідуванні воєнних злочинів росії в Україні. Про це заявив президент Євроюсту Ладислав Хамран в інтерв’ю виданню LRT.

Переважна більшість розслідувань здійснюється у країнах ЄС. З 21 країни, де проводяться опитування, — 14 є членами ЄС. Ще чотири країни, враховуючи Україну, перебувають у Європі, але не є членами ЄС. Інші три країни не входять до ЄС – США, Канада та Велика Британія, - заявив Хамран.

Він пояснив, що збирання доказів злочинів та їх аналіз може тривати до декількох років.

Наразі кожна країна-учасниця проводить власні розслідування, після чого має надати звіт та зафіксовані заяви потерпілих та свідків.

У нас є ідея централізувати всі зібрані докази, проаналізувати їх і порадити країнам, наприклад, прийти до висновку, що в певних регіонах були скоєні військові злочини і що цьому є докази, — додав президент Євроюсту.

Нагадаємо, що пригожин використовує Соледар для просування "Вагнера" – ISW.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next