Глава МЗС Німеччини відвідала Харків

Глава МЗС Німеччини відвідала Харків
Бербок анонсувала 20 млн євро допомоги Україні на оплату послуг Starlink.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула сьогодні, 10 січня, з неоголошеним візитом до Харкова. Повідомляє німецьке агентство dpa.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відвідала українське місто Харків, розташоване неподалік від лінії фронту, ставши першим членом уряду Німеччини, який побачив цю територію на власні очі, - повідомляє видання.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, перебуваючи з візитом у Харкові у вівторок, анонсувала допомогу Україні в розмірі 20 мільйонів євро на фінансування послуг супутникового зв’язку Starlink.

Україна звернулася до Німеччини з проханням допомогти у фінансуванні супутникового каналу зв'язку Starlink. Міністерка закордонних справ Бербок оголосила сьогодні, що Німеччина виділить на ці цілі 20 мільйонів євро, – йдеться в повідомленні.

Кошти будуть спрямовані на фінансування роботи 10 тисяч терміналів Starlink, третина з яких буде передана на потреби Збройних Сил України.

Зв'язок у режимі реального часу дозволить українським воїнам чітко координувати свої дії під час захисту Батьківщини та краще оборонятись від російських атак, – зазначають у німецькому зовнішньополітичному відомстві.

Також, як повідомили в МЗС ФРН, під час поїздки до Харкова Бербок обговорила з українським колегою Дмитром Кулебою подальшу військову підтримку Берліном Києва, шляхи притягнення росії до відповідальності за воєнні злочини та перспективи вступу України до ЄС. 

Нагадаємо, що рф планує чергову мобілізацію і наступ, однак ЗСУ готові до його відбиття - ГУР.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next